Wat ga ik eigenlijk verdienen?
Je bent gewend een uurtarief per uur te factureren. Maar je wilt natuurlijk weten wat dat nu voor je gaat betekenen! Hieronder staat een salaris calculator waar je zelf berekeningen kunt maken.
Hoe werkt het
Het begint bij je huidige uurtarief.
Als je via ons gaat werken rekenen je vanuit dit uurtarief en de uren die je per maand werkt je loon uit.
Hoe werkt de salariscalculator?
Met onze salariscalculator krijg je inzicht in wat jouw huidige uurtarief als zzp’er betekent in loondienst. De berekening laat zien wat je overhoudt als brutoloon, nettoloon en een spaarpotje voor jouw toekomst.
Wat laten we zien?
BrutoloonDit is het bedrag dat je verdient voordat belastingen en premies worden ingehouden.
Nettoloon
Het bedrag dat je elke maand op je rekening ontvangt, na aftrek van belasting en premies.
Sparen (voor jouw toekomst)
- Vakantiedagen: Betaalde vrije dagen, zoals je gewend bent in loondienst.
- Vakantiegeld: Een extra uitkering om te sparen voor een vakantie of ander doel.
- Pensioen: Voor een financiële buffer op de lange termijn.
Waarom deze opbouw?
Onze calculator helpt je begrijpen dat al het geld uiteindelijk voor jou, de voormalige zzp’er, bedoeld is. Het geeft je een compleet beeld van wat je krijgt, inclusief voordelen die loondienst biedt zoals zekerheid en sparen voor later.
Probeer de calculator zelf en ontdek wat je waard bent in loondienst!
Veel gestelde vragen
Wat verandert er voor mijn belasting?
Wij zorgen voor de afdracht van je loonbelasting. Iedere periode maken wij een loonstrook voor je waarop alle inhoudingen en tegoeden staan vermeld.
Wat houdt sparen in?
Sparen betekent iets voor later. En later kan heel vee later zijn, je pensioen. Maar ook voor de vakanties. Je bouwt standaard 20 vakantiedagen op. Hiermee kan je terwijl je vrij bent, gewoon doorbetaald krijgen.
Waarom houd ik minder over?
Je houdt niet minder over. Je krijgt inderdaad een bedrag op je bankrekening dat niet gelijk is aan het uurtarief dat het bedrijf betaald. Maar als ZZP'er moet je belasting betalen, zorgen voor later, als je niet werkt, krijg je ook niet betaald. En daar moet je tijdig voor sparen. Vergeet niet dat je er juist op vooruit gaat. Want als je ziek bent of er geen werk meer is, wordt je WEL doorbetaald. En dat is als ZZP'er standaard niet het geval.
Wat verandert er per 1 januari 2025?
Vanaf 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) strenger handhaven. Dit betekent dat zij actiever gaan controleren of zzp’ers daadwerkelijk als zelfstandigen werken en niet in een verkapt dienstverband.
Wat is schijnzelfstandigheid en hoe voorkom ik het?
Schijnzelfstandigheid ontstaat als je officieel zzp’er bent, maar in de praktijk als werknemer werkt. Zorg voor duidelijke afspraken en ondernemersgedrag, zoals factureren en zelf investeren in materialen.
Hoe weet ik of ik een “echte” zzp’er ben?
Je bent een echte zzp’er als je zelfstandig werkt, ondernemersrisico draagt, meerdere opdrachtgevers hebt en vrijheid hebt in hoe en wanneer je werkt. Controleer of jouw situatie voldoet aan deze criteria.
Waarom is het belangrijk om zeker te weten of ik wel of geen zzp’er ben ?
Door kritisch te kijken naar je werkwijze kun je bepalen of je voldoet aan de eisen van zelfstandigheid. Als je niet voldoet aan een of meerdere punten, loop je mogelijk het risico dat de Belastingdienst jouw situatie als een dienstbetrekking beschouwt. Dit kan gevolgen hebben voor jou en je opdrachtgever.
Wat gebeurt er als de Belastingdienst mijn zzp-status niet accepteert?
Je kunt je ondernemersvoordelen verliezen, zoals belastingaftrek, en je opdrachtgever kan naheffingen krijgen.
Wat zijn de voordelen van denieuwezzper.nl voor mij?
- Doorbetaling bij ziekte: In loondienst heb je recht op doorbetaling van je loon (meestal 70-100%) bij ziekte, wat voor zzp’ers vaak een grote zorg is.
- Pensioenopbouw: Als werknemer bouw je vaak via je werkgever pensioen op, terwijl zzp’ers dit zelf moeten regelen.
- Verzekeringen: Sociale premies worden automatisch voor je geregeld, waardoor je verzekerd bent voor zaken zoals arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.
- Vakantiedagen: Als werknemer krijg je doorbetaalde vakantiedagen, iets wat zzp’ers niet hebben.
- Geen facturen en belastingstress: In loondienst hoef je je geen zorgen te maken over facturen, btw-aangiftes en boekhouding. Alles wordt geregeld door ons als werkgever.
- Geen ondernemersrisico: Als werknemer ben je niet verantwoordelijk voor het mislukken van een opdracht of investering. Dat risico ligt bij de werkgever.
Met zekerheid, vergroot je je zelfstandigheid
Zonder uitzicht is het lastig zelfstandig zijn. Kies vandaag en zorg voor morgen
Neem contact op
en wij leggen je alles uit
Vul nog vandaag dit formulier in en kies voor jezelf. Zelfstandigheid is nog nooit zo dichtbij geweest